poster

Изван формата: Крцато малих рибека

Izvan formata (2019)

Mагазин, Култура | хрватска
Режисер: Vesna Luković Žarn

Содржина

"Илузија за мене не постоји. Све је стварност, од тренутка кад се родиш улазиш у свијет маште дебело опскрбљен даровима и каналима спајања. Стварност је за мене иреална јер смо је некако успјели створити лажно реалном. Реалност је нешто друго, а илузија је згодна ријеч која звучи као исприка ако се, у назови реалном свијету, нетко усуди играти. Мислим да се за игру и машту апсолутно не треба никоме испричавати или то називати илузијом."
Ово су ријечи умјетника који је својим илустрацијама, цртежима, играчкама и костимима говорио - играјте се људи, живот је лијеп. Горан Лелас преминуо је прије четири године, а ових нас је дана изложба у Галерији Крањчар подсјетила на тог заиграног креативца којег су Талијани позвали да буде умјетнички директор њихова Вогуеа, а Американци његове играчке продавали у њујоршкој МоМа-и. У студију о Горану Леласу разговарамо с костимографкињом Џенисом Пецотиќ и редатељем Крешимиром Доленчиќем, а у емисији судјелују и Лоредана Бахориќ, Звончица Вучковиќ и Јосип Јошко Тешија.

Водител: Ivana Antunović Jović

Слики

Изван формата: Крцато малих рибекаИзван формата: Крцато малих рибекаИзван формата: Крцато малих рибекаИзван формата: Крцато малих рибекаИзван формата: Крцато малих рибека

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Twist (2020)

    image
  • Арт кварт

    image
    „Арт Кварт“ сваке седмице доноси најбоље и најважније вијести о умјетности и култури, о умјетницима и њиховим музама, о сестринству и другарству, о знању и...
  • Littoral

    image
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    The tabloid magazine presents emotional stories about people in Germany and around the world.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.