Оценка на корисникот: 4.5/10
(2 гласови)

сезона: 1

епизода: 6

Содржина

У шестој епизоди серија ексклузивно емитира снимку четири десетљеќа скриваног исказа Удбина агента Илије Станиќа својим шефовима о томе како је по налогу југо-режима успио у Шпањолској ликвидирати заповједника ендехашких концентрацијских логора усташког генерала Вјекослава Макса Лубуриќа. Жртву је прво отровао, а затим јој расцопао главу чекиќем и штангом.
Екипа ЈТЗ-а суочила је Станиќа с компромитантном снимком. У својој исповиједи, даној изравно у камеру, тврди да је судјеловао у злочину, али да га није непосредно извршио. А пред Удбом је, даље тврди, пуну одговорност преузео на себе како би добио стан, стални посао и бијесни аутомобил! Цитирајмо његову нову изјаву: "Ја волио живот, купише ми БМW 2002т. Најљепше ауто имо сам у Београду тада. Драп боје, а оно унутра плави штофови били. Но ја сам се давно покајао. Покајао сам се тамо гдје треба, пред олтаром и исповиједио. Изузетно ми је криво и жао што сам учествовао у нечем што је недолично човјека."
Епизода доноси и како су хрватски контраобавјештајци предвоѓени Иваном 'Стевом' Крајачиќем помогли Титу да уклони најопаснијег конкурента - српског централиста и унитариста Александра 'Леку' Ранковиќа, владара моќне Удбе, која је наsирала око два милијуна југославенских граѓана. Веќина обавјештајних аналитичара, па тако и оних хрватских, сматра да је Ранковиќу подметнуто да је прислушкивао 'највеќег сина наших народа и народности'.
Аутор, редатељ и продуцент: Миљенко Мањкас
Редатељ играних сцена: Силвио Јесенковиќ
Сценариј и адаптација играних сцена: Андреј Рора
Синопсис: Обрад Косовац
Производња: Интермедиа група за ХТВ, 2012.

Слики

Југославенске тајне службе: Револуција једе своју дјецуЈугославенске тајне службе: Револуција једе своју дјецуЈугославенске тајне службе: Револуција једе своју дјецуЈугославенске тајне службе: Револуција једе своју дјецуЈугославенске тајне службе: Револуција једе своју дјецуЈугославенске тајне службе: Револуција једе своју дјецу

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Истраге ваздухопловних несреќа (2003)

    image
    Авионске несреќе приказује ову и друге приче о невероватним опстанцима и срцепарајуќим катастрофама неких од најтрагичнијих инцидената у историји авијације.
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Тарих

    image
  • Древни суперструктури (2020)

    image
    Ова револуционарна серија користи јединствен приступ у удубљивању у инжењерске мистерије иза најпознатијих древних граѓевина на свету, посматрајуц́и их из...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.