poster

Обала Ирске с Адрианом Дунбаром

Adrian Dunbar's Coastal Ireland (2021)

Документарец | Ирска, Обединетото Кралство
Режисер: Gerard Stratton

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 2

епизода: 1

Содржина

Адрианово путовање почиње на мјесту за које веже многе успомене, на драматичним највишим приступачним морским литицама у цијелој Еуропи - Слиеве Леагуе на рути Wилд Атлантиц Wаy у грофовији Донегал. Након учења невјеројатне повијести, одлази на море уловити јастога за ручак. Адриан упознаје чудесан крајолик Гленвеагха. Протеже се на 17.000 хектара и други је највеќи национални парк у Ирској, а налази се у срцу планинског ланца Деррyвеагх. Затим стиже у мјесто које жели посјетити веќ годинама - ресторан МацНеан Хоусе & Рестаурант у селу Блацклион. Кухар Невен Магуире један је од најпознатијих ирских кухара, а темељ његове филозофије јест кориштење искључиво најфинијих мјесних сезонских састојака. Адриан коначно стиже у свој родни град у грофовији Ферманагх. То је водена земља чудеса - треќину грофовије чине ријеке. Епизода завршава у чудесној долини ријеке Боyне на древном истоку Ирске и одводи нас у неолитик, гдје Адриан посјеќује Неwгранге, доиста импресивну гробницу стару више од 5000 година! Њезине су конструкције меѓу најважнијим неолитичким налазиштима у свијету.

Слики

Обала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом Дунбаром

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.