poster

Обала Ирске с Адрианом Дунбаром

Adrian Dunbar's Coastal Ireland (2021)

Документарец | Ирска, Обединетото Кралство
Режисер: Gerard Stratton

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 2

епизода: 2

Содржина

Адриану Дунбару на овом дијелу путовања помаже скупина првака. Славни кухар Том Керридге проводи га по свом јединственом имању из 18. стољеќа, Вицториа Парк Лодге, смјештеноме усред 40 хектара прекрасног земљишта, а затим му нуди гозбу од састојака које су управо убрали. Фасциниран умјетношќу, Адриан одлази у Хоwтх упознати хваљеног ирског умјетника Јима Фитзпатрицка, чија су умјетничка дјела легендарна; његов двобојни портрет Цхеа Гуеваре познат је диљем свијета. Адриан путује жељезницом ДАРТ, најстаријом приградском жељезничком линијом на свијету, дуж задивљујуќе обале. Зауставља се на имању Поwерсцоурт чији вртови величине 19 хектара подно планина Wицклоw одузимају дах. Долина Глендалоугх надахњује пјесму усред једног од најважнијих самостанског комплекса у Ирској. Онда је вријеме за вожњу бициклом преко импресивног вијадукта Килмацтхомас који потјече из 1878., па слиједи лов на морску траву на рути Wилд Атлантиц Wаy која се све чешќе користи у прехрани као суперхрана. Адриан завршава путовање на живописном свјетионику Хоок који означава улазак у луку Wатерфорд. Стар 800 година, најстарији је свјетионик у функцији.

Слики

Обала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом Дунбаром

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.