poster

Богови тениса: Бјорн Борг и Јохн МцЕнрое

Gods of Tennis (2023)

Документарец, Cпорт | Обединетото Кралство

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 8.4/10

сезона: 1

епизода: 2 - Bjorn Borg and John McEnroe

Содржина

Мноштво људи долази гледати окршај тениских суперзвијезда у мушком финалу турнира у Wимбледону 1981. године. Супарништво измеѓу секс-симбола Бјöрна Борга и злочестог момка из таблоида Јохна МцЕнроеа најузбудљивије је у повијести мушког тениса. Средином 1970-их година Борг је унио нову врсту гламура и славе на средишњи терен. Често су га салијетале хорде вриштеќих обожаватељица. Недуго након тога почео је доминирати мушким тенисом, но убрзо му се супротставио младиќ из Неw Yорка, Јохн МцЕнрое. МцЕнрое није имао превише поштовања према институцији Wимбледона, због чега се често сукобљавао са суцима, а његови експлозивни испади на средишњем терену постали су учестали. Мечеви те двојице играча у финалу Wимбледона 1980. и 1981. године меѓу најнезаборавнијима су у повијести тениса. Због својих спортских успјеха нашли су се под повеќалом медија. Док су МцЕнроеови испади љутили таблоиде и управу Wимбледона, мирни и сталожени Борг све се теже носио с притиском.

Продуцент: Arron Fellows, Nina Davies
времетраење: 52 мин

Слики

Богови тенисаБогови тенисаБогови тенисаБогови тенисаБогови тенисаБогови тенисаБогови тенисаБогови тенисаБогови тенисаБогови тенисаБогови тенисаБогови тениса

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.