poster

Најопасније жељезничке пруге на свијету: Бернина Еxпресс, Швицарска

Die gefährlichsten Bahnstrecken der Welt (2021)

Документарец | Германија
ARTE DE | 26.5.24 | 13:35

сезона: 1

епизода: 1 - The Bernina Express, Suisse

Содржина

Оне додирују небо, воде преко екстремних висина, оцеана и савана, опиру се ураганима... Градња жељезнице изазов је за инжењере и градитеље који веќ готово тристо година освајају природу најсувременијом технологијом. Жељезничке пруге су доказ високог инжењерског умијеќа и свједоци воље човјека да отвори нове путове у непознато како би освојио природу и њезина блага.
На путу из Швицарске у Италију, влак Бернина Еxпресс мора пријеќи више од 196 мостова и вијадуката и проќи кроз 55 тунела. Због временских увјета, надморске висине и планинских крајолика ова је жељезничка линија кроз Грижунске Алпе и данас опасна. Филмска екипа прати зимско путовање Бернина Еxпресса највишом жељезничком пругом у Алпама.

Слики

Најопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијетуНајопасније жељезничке пруге на свијету

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.