poster

Година на планету Земљи: Пуни круг

A Year On Planet Earth (2022)

Документарец | Обединетото Кралство

рејтинг: 7.7/10

сезона: 1

епизода: 5 - Full Circle

Содржина

Спознајте невјеројатне стратегије за којима животиње посежу како би преживјеле у својим свјетовима у сталној мјени док се креќемо из једног годишњег доба у друго гибајуќи се годишњом орбитом око Сунца. На отоку Мариону тек излежено младунче пингвина одбацује пахуљасту длаку и плива крај орки усусрет животу одрасле јединке. Зими се црвене вјеверице ослањају на сјајне трикове памќења како би преживјеле, а велики штекавци дању се преусмјеравају на пљачку како би пребродили најхладније и најтеже мјесеце. Тијеком прољеќа звиждар мора избјегавати раље тибетске лисице на највишој висоравни свијета. За то вријеме сњежна жаба придружује се најспоријој утрци на свијету, која се одиграва у француским Алпама. Љето гладним пандама доноси обиље нових изданака бамбуса док шумски пожари харају сјеверним територијем Аустралије пријетеќи његовим животињским становницима. Ујесен се мужјак мошусног говеда бори са супарником масе пола тоне како би задржао власт у крду, а обитељ слонова, ослабљена сушом, претрпјела је тежак губитак прије доласка кише и среќа им окреќе леѓа.

Глас: Stephen Fry
Продуцент: Clare Brook, Ferne Corrigan
времетраење: 58 мин

Слики

Година на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету Земљи

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.