poster

Година на планету Земљи: Љето

A Year On Planet Earth (2022)

Документарец | Обединетото Кралство

рејтинг: 8.1/10

сезона: 1

епизода: 3 - Summer

Содржина

Степхен Фрy наставља свој пут кроз годину. За веќи дио сјеверне полутке љето је сезона сунца. У липњу смо на половици годишњег путовања. Сјеверни пол изложен је 24-сатној Сунчевој свјетлости док је јужни залеѓен у тами. Али није све тако једноставно као вруќе и хладно јер то је сезона гозби, глади, пожара и олујних киша. У канадском Стјењаку љета су кратка. Звиждар мора убрати цвијеќе којим ќе се хранити прије него што опет падне снијег, а све вријеме мора тјерати досадне локалне крадљивце. За птиќе краљевског пингвина с отока Мариона живот је стао. Њихови су родитељи отишли прије неколико мјесеци и младунце очекује гладовање. На сјеверу Аустралије влада сушна сезона, плавотрбе папиге подижу подмладак на термитњацима. Сезона је шумских пожара и све ближи пламен пријети њихову опстанку. Исти вјетрови који распирују пламен пушу према сјеверу изнад Малдива, гдје мијењају оцеанске струје и доносе воду богату планктоном.

Улоги
Продуцент: Ferne Corrigan, Bethan Door
времетраење: 60 мин

Слики

Година на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету Земљи

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.