Оценка на корисникот: 5/10

сезона: 1

епизода: 4 - документарна серија

Содржина

На обалама Агарве далеко од масовног туризма наилазимо на тајанствени Португал. Права оцеанска земља бдије над својом повијешќу и својим митовима показујуќи истодобно изражен еуропски идентитет и жарку жељу за очувањем своје јединствености.
У Лисабону на завоју неке уличице, на куќи загаситих боја, у маурској палачи или у четиристо година старом самостану плочице азулејос причају у малим обојеним сличицама причу о Португалу.
Далеко од португалских обала најзападније еуропско оточје састоји се од скупина вулканских оточиќа. Нижу се крајолици једни другачији од других, гејзири, кратери, језера загаситих боја, базени и слапови. Сао Мигуел и његове сестре заслужују да се ондје зауставимо.
У Цоимбри, најстаријем свеучилишту у земљи, налази се прави град у граду. На престижним факултетима посјетитеље сусреќу студенти с црним капама. Осим ботаничког врта, суда и капелице бисер је и књижница Јоанина.
Уврштена у Унесцову свјетску културну баштину, долина Доуро открива непознат Португал гдје тло и традиција обликују крајолике. На броду за крстарење препуштени бранама и пловеќи узводно откривамо брежуљчиќе засаѓене виновом лозом и маслинама те села побијељела од вапненца.
Палача Регалеира разликује се од свих осталих. У њој се мијешају раскош мануелинске архитектуре с класичним еуропским линијама усред врта засаѓеног егзотичним врстама. Казалишна инсценација, лабиринтска структура уз тајанствене иницијацијске бунаре који интригирају повјесничаре.

Слики

Блага Еуропе: ПортугалБлага Еуропе: ПортугалБлага Еуропе: ПортугалБлага Еуропе: ПортугалБлага Еуропе: ПортугалБлага Еуропе: ПортугалБлага Еуропе: ПортугалБлага Еуропе: ПортугалБлага Еуропе: ПортугалБлага Еуропе: ПортугалБлага Еуропе: Португал

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Трговци аутомобилима (2003)

    image
    Придружите се искусном трговцу аутомобилима Микеу Бреwеру и врхунском механичару Едду Цхини док пролазе кроз аутомобилске авантуре. Главни задатак серије Трговци...
  • Тиагов Балкан

    image
    Тијаго Фереира је због љубави дошао у Србију из Бразила. Иако та љубав није потрајала, пронашао је две нове - љубав свог новог живота и љубав према Балкану. Овај...
  • Камера у судници (2019)

    image
    Серија „Камера у судници" приказује најдраматичније тренутке у америчким судницама. Од застрашујуќих испада до бесних судија, ова серија вас враќа на почетак...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.