епизода: 8 - Јежева куќица

Содржина

Блитзкултура је програм који нуди својеврсно мини истраживање различитих области културе и умјетности које на, једноставан и отворен начин, својим вокабуларом, обимом и концептом излагања омогуќава лако усвајање нових сазнања и намеќе се као интересантан садржај који може бити едукативан и приступачан свим старосним категоријама гледатеља.Засебан програмски садржај из области бх. културе у ширем и формалном смислу тематизира примјере вриједних и изузетних остварења домаќе умјетности и културе из различитих хисторијских периода, те представља главне протагонисте босанскохерцеговачког умјетничког стваралаштва.У оквиру сваке од 12 епизода прве сезоне серијала представљене су основне информације, карактеристике или приче које се односе на појединачна остварења или ауторе/ице. Тако су, овог пута, представљени: Умјетничка галерија Босне и Херцеговине у Сарајеву, Партизанско гробље у Мостару, некропола стеќака Радимља, АРК Д-0 Ундергроунд у Коњицу, сликовница Јежева куќица, Бранка Ќопиќа, те архитект Иван Штраус, сликари Иво Шеремет, Габријел Јуркиќ, Ѓоко Мазалиќ, Лазар Дрљача, хисторичарка умјетности Мариан Wензел и прва бх. ликовна графичарка Адела Бехр Вукиќ.

Слики

Блитзкултура

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Ловачки савети

    image
    Сазнајте новости у свету лова и откријте нове савете уз емисију Ловачки савети.
  • Свезналица

    image
    У овој едукативној емисији за дјецу, видјеќемо разне занимљиве прилоге о многим професијама и пожелеќемо да о њима сазнамо још више. Свезналице Оги и Ана на...
  • О босанском на босанском

    image
    У овој емисији научите све о босанском на босанском језику.
  • Дознајте сѐ

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.