епизода: Čuvar dinara, cena i zlatnih rezervi Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković

Содржина

Све је у очекивањима и поверењу, у економији. Посебно када је реч о инфлацији. Има, додуше, нешто и у штампању новца, посебно долара и евра које је било прекомерно у доба короне. То је од пролеќа покренуло домино ефекат раста цена - од Америке, преко Европе до Србије. У нашој земљи за годину дана цене су порасле 6 одсто. Три пута више него претходних година.Да ли нам се инфлација вратила на велика врата?
Како на инфлацију, тако су градјани посебно осетљиви и на курс евра који је годинама стабилан и који се таквим одржао и за време пандемије. Да ли је и он сада на удару?
И коначно, колике су девизне резерве, посебно злата? Да ли куповина злата значи додатну заштиту од премеќај на тржишту и раста цена? О очувању стабилности цена и динара, притисцима споља, резервама злата, мерама које се тичу висине каматних стопа и ситуацији у којој су се нашли градјани који су тужили банке - о томе у Оку економије говори гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковиќ.
Разговор уредјује и води Весна Дамјаниќ.

Слики

ОкоОкоОкоОкоОкоОкоОкоОко

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Гласот на Америка

    image
    Глас Америке, редакција програма на језицима народа БиХ, свакога радног припрема и емитује полусатну ТВ емисију - Студио Wасхингтон.
  • Lajmet RTK

    image
    Informacioni më i fundit në vend dhe në botë
  • Временска прогноза

    image
    Пратите информације о најновијим временским условима.
  • CNBC Conversation (2014)

    image
    Business leaders, politicians and other public figures are interviewed as they shed light on the person they are behind their public persona.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.