poster

Тенис - Ролан Гарос: Ѓоковиќ - Надал

Roland Garros

Cпорт, Тенис | Франција

Оценка на корисникот: 10/10

Содржина

Од када се појавио жреб за овогодишњи Ролан Гарос, чекао се дан када смо могли да потврдимо да ќемо поново гледати класик.
Новак Ѓоковиќ и Рафаел Надал ќе се још једном срести на стадиону Филип Шатрије. Биќе то 58. меч двојице великана, којим ќе само увеќати највеќе ривалство у историји овог спорта.
На Ролан Гаросу Надал је фаворит. Његових 13 титула на париској шљаци и само два пораза од када се први пут на овом турниру појавио пре 16 година шаљу јасну поруку сваком противнику. Ипак, ако је неко способан да му науди, онда је то најбољи тенисер света. Уосталом, Ѓоковиќ је један од двојице који су имали ту част да им Шпанац пружи руку на мрежи после меча.
Обојица су тестирани пре овог полуфинала. Надалу је први сет узео Дијего Шварцман, који ипак није имао снаге за више, док је Ѓоковиќ са двојицом Италијана играо најпре пет, а потом још четири сета, како би заказао дуел са својим највеќим ривалом.
Чак осам пута су играли један против другог на овом турниру. Надал има седам победа, укључујуќи и убедљив тријумф из прошлогодишњег финала.
Нема никакве сумње да Ѓоковиќ жели реванш и још један Куп мускетара у својим рукама. Уосталом, Грен слемови су основни циљ у овој фази каријере српског аса, и њима је све подреѓено. Па ако се на путу налази и Надал, циљ остаје исти.
Последњи пут када су играли у полуфиналу овог турнира пре осам година, гледали смо пет изузетно узбудљивих сетова, а у петом је резултат био 9:7. Много времена је прошло од тада, али је нови овакав спектакл поново могуќ. Надамо се са другачијим исходом и другим финалистом у односу на тај двобој из 2013.
Полуфинале овогодишњег Ролан Гароса у којем ќе играти Новак Ѓоковиќ и Рафаел Надал играќе се у петак, а почетак се очекује око 18 часова.
Коментатор Милош Кривокапиќ.

Слики

Тенис - Ролан Гарос: Ѓоковиќ - НадалТенис - Ролан Гарос: Ѓоковиќ - НадалТенис - Ролан Гарос: Ѓоковиќ - НадалТенис - Ролан Гарос: Ѓоковиќ - НадалТенис - Ролан Гарос: Ѓоковиќ - НадалТенис - Ролан Гарос: Ѓоковиќ - Надал

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • WTA Madrid

    image
  • ATP Madrid

    image
    Мадрид Мастерс (спонзор Мутуа) је професионални мушки тениски турнир који се одржава у главном граду Шпањолске, Мадриду тијеком првог тједна мјесеца свибња те...
  • Davis Cup

    image
    The Davis Cup is the premier international team event in men's tennis. It is run by the International Tennis Federation and is contested annually between teams...
  • Inside Sailing

    image
    Welcome to Inside Sailing, the TV program that brings you all the very best action from some of the most spectacular sailing events around the world. Sailing...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.