poster

Метаморфозе: Јелисавета Сека Саблиќ

Metamorfoze (2021)

Информативен | Србија

Содржина

За Метаморфозе говори Јелисавета Сека Саблиќ, једна од најзначајнијих глумица савремене српске сцене, која сасвим заслужено носи епитет "краљица комедије". Каријеру је почела пре више од педесет година да би данас била једна од наших најпопуларнијих и највољенијих глумица.
Сека Саблиќ верује у оно што ради, зато у то верује и њена публика. Верује и да лик тумачи мора одмах да се појави у свој својој уверљивости. Тако и глуми. Почела је у аматерском позоришту Дадов као гимназијалка, затим дипломирала глуму на Факултету драмских уметности као најбољи студент у класи Мате Милошевиќа. Године 1968. постала је чланица Атељеа 212 где маестрално, поред Бранка Плеше игра у представи Развојни пут Боре Шнајдера са којом осваја прве награде и Дане комедије у Јагодини. Снима затим филм, по узору на представу Јелисаветини љубавни јади због молера, у коме бриљира заједно са Микијем Манојловиќем. Осамдесетих игра у једном од најзначајнијих остварења југословенске кинематографије, филму Маратонци трче почасни круг. За ту улогу добија Златну арену у Пули. Крајем деведесетих добија Стеријину награду за улогу у представи Покондирена тиква, затим и Октобарску награду града Београда.
И поред тога што је била део златног доба позоришта Атеље 212 Сека је временом постала глумица свих београдских позоришта. 2010. године прима највеќе глумачко признање у Србији, награду за животно дело - Добричин прстен.
И након 50 година изузетне каријере она је и даље активна. Игра представе у београдским позориштима, снима филмове и ТВ серије, насмејана је и увек добро расположена. У емисији открива своје професионалне тајне и животну филозофију.
аутор и уредник Оливера Милошевиќсниматељ Сима Димитриќмонтажа Горан Мијиќредитељ Милица Митровиќ

Слики

Метаморфозе: Јелисавета Сека СаблиќМетаморфозе: Јелисавета Сека СаблиќМетаморфозе: Јелисавета Сека СаблиќМетаморфозе: Јелисавета Сека СаблиќМетаморфозе: Јелисавета Сека Саблиќ

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Вести

    image
    Информативна емисија Хаппy ТВ.
  • Србија он лине

    image
    Актуелне теме, гости експерти, приче дописника, сервисне информације, вести из културе, слике Србије. Постаните и ви део породице Србија он-лине. Поделите са нама...
  • Nachrichten

    image
  • Ал Јазеера Енглисх

    image
    Вијести са сателитске мреже Ал Јазеера, Катар, на енглеском језику.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.