Содржина

Према недавно објављеној студији у знанственом часопису Натуре Цлимате Цханге због глобалног загријавања оцеани и мора све су топлији. Наиме, море се грије с површине, но тај топли слој све је дебљи, и до 200 м у дубину. То може придонијети мањој апсорпцији угљиковог диоксида из атмосфере у оцеане и мора, отапању све мање количине кисика у њима те јачању урагана и тајфуна.
Стабла у урбаним срединама много су више од пуке декорације, меѓу осталим, прочишќују зрак и воду, станишта су многим врстама. Усто похрањују знатне количине угљика и тиме ублажавају ионако велики утјецај градова на климатске промјене. Управо је унапреѓење тих услуга стабала прироритет урбаног шумарства.
Зелена енергетска задруга покренула је пројект "На сунчаној страни" којим граѓанима жели максимално олакшати реализацију мале сунчане електране.

Уредник: Mladen Iličković

Слики

Еко зонаЕко зонаЕко зонаЕко зонаЕко зона

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.