Аљаска – земља прекрасне природе, биолошке разноликости, али и невјеројатних екстрема. У овом немилосрдном крајолику густоќа насељености је мања него у Сибиру те се локално становништво на разне начине мора прилагоѓавати увјетима. Ово је прича о истинским љубитељима осаме који су своје “мјесто под сунцем” пронашли у земљи тундра и дивљине. На удаљеном аљашком отоку Порт Протецтион живи 65 људи који су прихватили изолирани начин живота.
Овај серијал доноси приче тих појединаца о њиховом преживљавању у овој удаљеној заједници. У једном од најзабаченијих дијелова свијета, ови људи несметано уживају у чарима нетакнуте природе. Иако је Аљаска и даље на крају свијета, и даље је сурова, оштра, неумољива, али и опасна.
У овој компилацији серијала „Оток безакоња“, неконвенционалне приче појединаца, предочит ќе нам јединствен живот на отоку Порт Протецтион. Терен је непрегледан, природа немилосрдна, а најближа помоќ удаљена је стотинама километара. Иако опасан за живот, љепота слободе и непостојање досадне бирокрације, чине овај оток јединственим - на отоку Порт Протецтион нема цеста, владе нити полиције. То је заједница потпуно изолирана од остатка свијета.

Беше на каналите:

National Geographic  National Geographic HD  

Препораки
  • Dokumentar në ABC

    image
  • Залогај Кине

    image
    Овај документарни серијал на најлепши начин представља кинеску храну.
  • Edwardians in Colour: The Wonderful World of Albert Kahn (2007)

    image
    Five part documentary series looking at the incredible collection of early color photographs from the Albert Kahn museum.
  • Strip the City (2012)

    image
    Stripping major cities naked of their steel, concrete, buildings, roads, rivers and bedrock - layer by layer - to explore the secret technology and infrastructure...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.