Први пут камерама је омогуќен приступ свакодневним активностима заштиќеног парка Ассинибоине (АПЦ), гдје се за велик број арктичких животиња брине позната екипа ветеринара и стручњака за његу животиња.
Свака полусатна епизода ове десетодијелне серије приказује спој драматичних похода на великом бијелом сјеверу и сложених захвата на спашеним животињама у болници за животиње у заштиќеном парку Ассинибоине.
Службени је оснивач АПЦ-а град Wиннипег године 2008. То је непрофитна организација која лијечи готово двјесто животињских врста, меѓу којима и многе с Арктика.
Меѓу особљем је главни ветеринар др. Цхрис (предсједник Ветеринарских услуга и добробити животиња), који често путује даље на сјевер, у Цхурцхилл у Манитоби, гдје блиско сураѓује с Програмом за упозорења на поларне медвједе и прегледава медвједе прије њихова враќања у дивљину. Др. Цхрис има у срцу посебно мјесто за сваког медвједа о којем се брине, а блискост с подручјем одакле долазе АПЦ-јеви спашени поларни медвједи добар му је подсјетник на његову повезаност с овим крајем - и на важност његова очувања.
Др. Цхарлене је придружена ветеринарка, која посљедњих девет година ради раме уз раме с др. Цхрисом спашавајуќи стотине арктичких животиња. Паметна је, отпорна и надахњује остатак екипе арктичких ветерана, поготово нову приправницу, др. Wхитнеy. Та самозвана "сеоска дјевојка" одрастала је на имању помажуќи у узгоју животиња, а сад ради на очувању популације лоса и јелена од болести која се шири.
Др. Степхен је награѓивани биолог за дивље животиње који се специјализирао за проучавање и његу арктичких сисаваца.
Ц-Јае је биологиња за дивље животиње и десна рука др. Степхена. Као специјалистица за истраживање начина очување, страствено се бави истраживањем, проучавањем и заштитом арктичког околиша и животиња које у њему живе.
Екипа арктичких ветерана укључује и стручњакиње за његу животиња - и најбоље пријатељице - Јацкие и Хеатхер. Њихов је задатак осигурати да поларни медвједи АПЦ-ја буду сретни и здрави.

Беше на каналите:

HTV3  

Препораки
  • Curiosity (2011)

    image
    До пунтат ктхехет н премиер, ме пyетје крyесисхт н лидхје ме схкенцн, текнологјин дхе м пас ме маррјен е пргјигјеве...
  • Неразјаснетите досиеја на НАСА (2012)

    image
    Непознати летеќи објекти снимљени НАСА-иним камерама, пилоти који су властитим очима примјетили тајанствена свјетла, необичне сјене на Марсу - све су то феномени...
  • Градски печива со Пол Холивуд (2016)

    image
    Паул Холлywоод, најпопуларнији британски сластичар, за Фоод Нетwорк је снимио нови серијал Градске сластице, у којем трага за најбољим рецептима који су...
  • Ancient Invisible Cities (2018)

    image
    Professor Michael Scott explores the hidden secrets of three of the most fascinating cities of the ancient world: Cairo, Athens and Istanbul. 3D scans allow us to...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.