poster

Miracle in Lane 2

MIRACLE IN LANE 2 (2000)

Режисер: Greg Beeman

рејтинг: 6.1/10
Оценка на корисникот: 6/10

Содржина

Јустин (Ф. Муниз) је роѓен с тешким дефектом познатим као спина бифида: да би живио, мора у глави имати цјевчицу којом се дренира текуќину која се накупља у мождини. До дванаесте године имао је 25 операција ваѓења и уграѓивања цјевчице. Од струка надоље је парализиран и креќе се само у колицима. Меѓутим, ведре је нарави, борбеног духа, никада се не жали, интелигентан је и маштовит. Његов старији брат Сетх (П. Левис) био је шампион у кошарци и басебаллу и Јустин га сматра савршеним. За себе каже да је 'специјалан'. Желеќи бар једном осјетити како је то бити побједник, покушава се укључити у басебаллску екипу, али га одбију. Судјелује и на шаховском турниру, али губи од млаѓег дјечака. Кад код сусједа Вица (Р. А. Броwн) - мрзовољног човјека који га непрекидно тјера - види филм о утркама дјечјих аута, зажели судјеловати у натјецању. Родитељи му то допусте и Виц га тренира. Да би могао возити, аутомобил мора бити прилагоѓен - умјесто ножне има ружну кочницу. Организатори натјецања најприје не желе пристати, али кад Сетх позове новинаре и подсјети их да то натјецање треба показати да свима даје једнаке могуќности, немају камо него пристану. Од тада је та утрка, у Америци позната као Соап Боx Дербy, отворена за дјецу смањених способности, па и за дјецу смањених економских могуќности, а ручна кочница добила је име Јустинова кочница. Јустин Yодер нада се да ќе још дуго наступати на утркама...Духовит и забаван филм, изврсног сценарија, унаточ потресној причи нимало патетичан, и с изврсним Франкиејем Мунизом у главној улози који улијева оптимизам и љубав према животу.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Груба игра (2001)

    image
    Фудбалска суперзвезда Дени Михан некад је имао све. Сад је бледа сенка некадашњег успешног играча, а кад због ударања полицајца заврши у затвору, живот му се...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.