poster

Miracle in Lane 2

MIRACLE IN LANE 2 (2000)

Режисер: Greg Beeman

рејтинг: 6.1/10
Оценка на корисникот: 6/10

Содржина

Јустин (Ф. Муниз) је роѓен с тешким дефектом познатим као спина бифида: да би живио, мора у глави имати цјевчицу којом се дренира текуќину која се накупља у мождини. До дванаесте године имао је 25 операција ваѓења и уграѓивања цјевчице. Од струка надоље је парализиран и креќе се само у колицима. Меѓутим, ведре је нарави, борбеног духа, никада се не жали, интелигентан је и маштовит. Његов старији брат Сетх (П. Левис) био је шампион у кошарци и басебаллу и Јустин га сматра савршеним. За себе каже да је 'специјалан'. Желеќи бар једном осјетити како је то бити побједник, покушава се укључити у басебаллску екипу, али га одбију. Судјелује и на шаховском турниру, али губи од млаѓег дјечака. Кад код сусједа Вица (Р. А. Броwн) - мрзовољног човјека који га непрекидно тјера - види филм о утркама дјечјих аута, зажели судјеловати у натјецању. Родитељи му то допусте и Виц га тренира. Да би могао возити, аутомобил мора бити прилагоѓен - умјесто ножне има ружну кочницу. Организатори натјецања најприје не желе пристати, али кад Сетх позове новинаре и подсјети их да то натјецање треба показати да свима даје једнаке могуќности, немају камо него пристану. Од тада је та утрка, у Америци позната као Соап Боx Дербy, отворена за дјецу смањених способности, па и за дјецу смањених економских могуќности, а ручна кочница добила је име Јустинова кочница. Јустин Yодер нада се да ќе још дуго наступати на утркама...Духовит и забаван филм, изврсног сценарија, унаточ потресној причи нимало патетичан, и с изврсним Франкиејем Мунизом у главној улози који улијева оптимизам и љубав према животу.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Венди 2 (2018)

    image
    Други део приче о бившој шампионки у јахању Венди…
  • Dads (2022)

    image
    Four short stories dedicated to the love of our fathers. Sometimes life gets in the way of how we express this feeling, but that feeling is always there.
  • Национална класа - филм (1979)

    image
    Бранимир Митровиќ. Флојд, голем љубовџија и уште поголем љубител на автомобилски трки подготвен е да направи се за да победи на својата најважна трка...
  • Шампион (2017)

    image
    Во интензивниот свет на тркањето на нерамен терен, една мала грешка засекогаш ги менува животите на двајца мажи. Едниот мора да се бори за семејството, другиот,...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.