Содржина

Виртуална љубав је феномен новог доба. Многи се парови налазе пишуќи писма преко е-маила, а листа оних који након тога ступају у брак сваким даном све је дужа. За друге је интернет комуникација разонода, узбуѓење пролазног карактера, бијег из досадне "стварности". Треќи лијече своју осамљеност, срамежљивост или неугоду због физичке мане. Они који су заљубљени истичу предности, они преварени и разочарани истичу само недостатке. Баш као и у "правом животу".
Једно је сигурно, упознавање преко интернета одличан је почетак за сваку будуќу везу. Хоќе ли се она и обистинити при првом физичком сусрету те хоќе ли до физичког упознавања уопќе доќи, овиси о самим људима.
Људи често перципирају интернет као нови и непознати медиј. Млади људи, који су се родили с њиме, прихваќају га као дио свакодневице. Размјена искустава, контакти с пријатељима, схоппинг и сакупљање око заједничких интереса путем интернета постали су стварност - виртуална, али равноправна физичкој стварности.
Старији људи који су овај медиј усвојили често не дијеле овакве ставове. Служе се њиме, свакако, али га не перципирају као комплементарни дио властитог живота.
И као што то често бива, понекад су људи усамљени. И заѓу у године у којима сматрају како им биолошки сат откуцава, како је дошао "крајњи час". Понекад се то догаѓа јер узгајају властите, романтичарске предожбе о "истинској љубави живота". А понекад се, "ето, ствари тако одвију".
Што се догаѓа када се споје ова два феномена?

Сцеарист: ,
Автор: Željko Sarić
времетраење: 60 мин

Слики

ИскрицеИскрицеИскрицеИскрицеИскрицеИскрицеИскрице

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Exhibition on Screen: Manet - Portraying Life (2013)

    image
    The film reveals exclusive behind-the-scenes moments of the exhibition’s preparation, which normally go unseen by the public, and interweaves a detailed, superbly...
  • Pacíficum (2017)

    image
    Documentary that studies the history, development, fauna and flora of the Peruvian coast.
  • Following Nazarin (2015)

    image
    Following Nazarin belongs to the documentary genre, although it is a creative documentary, in which the knowledge of the director about the film Nazarín -directed...
  • Мрачна страна зелене енергије (2020)

    image
    Доба доминације фосилних горива постепено се ближи крају. Зелене технологије, попут вјетроелектрана и соларних панела, полако преузимају примат у високоразвијеним...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.