poster

Дио тебе ја носим у себи

Dio tebe ja nosim u sebi (2015)

Документарец | хрватска

Содржина

Хрватска је меѓу најуспјешнијим земљама по броју трансплантираних и дарованих органа. Аутори Марио Ковач и Јадранка Цицвариќ Шифтар не нуде једнозначне одговоре на питање како се догодила та хрватска трансплантацијска прича, веќ дају увид у драматична збивања око болесника који чекају органе. Приче су то које величају живот, али и достојанствено умирање јер, да би јунаци овога филма живјели, нетко други је морао умријети. Филм показује моќ знања и част, далеко од корупције и неспособности. У овој причи позитивци су сви, од политике која је поставила темеље хрватског трансплантацијског модела, до лијечника и медицинских сестара који се жртвују ради опќег добра. Иако неке приче немају сретан крај, филм промовира хуманост и даривање органа, које потичу све водеќе свјетске религије. У данашњем је свијету изразито потицајно видјети даривање, одрицање, помагање и предано волонтирање.
Флм је сниман више од двије године, а чине га изнимне, дубоко особне и драматичне приче људи који су овдје у различитим улогама - неки својом вољом, а неки силом прилика.

Слики

Дио тебе ја носим у себиДио тебе ја носим у себиДио тебе ја носим у себи

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.