Содржина

"Не могу реќи да сам поносан што сам човјек. Јер човјек има разум и с тим разумом је направио најљепше људске творевине, а с друге стране - чисто животињске ствари". Тако своју причу о пет логора смрти кроз које је прошао закључује др. Борис Браун. У својој 97. живо се сјеќа својих раних двадесетих. Тада студент агрономије, из богате обитељи ѓурѓевачких Жидова, заједно с родитељима одведен је од куќе, а о страхотама холокауста тек данас отворено разговара са синовима Маријем и Давидом.
Солвег Сассон била је тек дјевојчица када је доживјела прве преметачине у обитељском стану на Јелачиќ плацу у Загребу. Заједно с двије сестре, рат су преживјеле захваљујуќи храбрости бакиних пријатеља, обитељи Јемиќ из Зденчине који су их двије ратне године скривали на селу. За то вријеме њихов је отац дијелио судбину Жидова одведених у Аусцхwитз. Три сестре и данас покушавају дознати када је и гдје точно страдао.
Филм, који приказујемо у поводу Меѓународног дана сјеќања на жртве холокауста, настао је према књизи Јасминке Домаш "Ако тебе заборавим", премијерно је приказан у склопу 11. фестивала толеранције у Загребу.

Сцеарист: ,
Продуцент: Ivana Alilović
Автор: Samuel Sacher
Уредник: Daniela Draštata
Снимател: Tomislav Trumbetaš

Слики

Остати човјекОстати човјекОстати човјекОстати човјекОстати човјек

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.