СОДРЖИНА

Загреб у прољеќе 1945. године, нетом након ослобоѓења. Док ју чланови Студентског културно-умјетничког друштва безуспјешно покушавају наговорити да као пијанистица наступи на приредби коју припремају, средовјечна професорица клавира Ема (Нада Шкрињар) присјеќа се свог дјетињства и младости. На дан атентата у Сарајеву Ема (Мирна Стопиќ) је имала 12 година, и веќ је знала одлично свирати клавир, за што је најзаслужнији био господин Пјасковски (Звонимир Рогоз), власник трговине глазбалима у којој је Емина мајка радила као чистачица. Након упознавања с пуковником Леополдом Глајзнером (Виктор Бек), његовом супругом Беатом (Соња Шаговац) и кќери Гретом (Неда Патаки), Ема се једном потуче с вршњакињом Гретом, те убрзо сломи кук и постане инвалидом. Осам година послије Ема ќе преко прозора своје собе упознати учитеља клавира Берислава (Мирослав Петровиќ), наочитог младиќа који Грету у сусједној куќи подучава свирању. Кад се с Бериславом договори за заједнички излазак, Ема ќе фрустрирана својим тјелесним недостатком у посљедњи тренутак одустати. На дан 6. сијечња 1929., кад је краљ Александар прогласио диктатуру, Ема и тројица њезиних колега глазбеника позвани су да свирају на вјенчању Грете (Марија Пиро) и богатог индустријалца.

Слики

Концерт

Прегледи


Нема Прегледи
ПРЕПОРАКИ
 • The Song of Names (2019)

  image
  Several years after his childhood friend, a violin prodigy, disappears on the eve of his first solo concert, an Englishman travels throughout Europe to find him.
 • Мандолината на капетанот Корели (2001)

  image
  Кога рибар оди да се бори со грчката армија за време на Втората светска војна, неговата свршеничка се вљубува во локалниот италијански командант.
 • Госпоѓа Хендерсон ви претставува (2005)

  image
  На скорешната вдовица, добростоечката г-ѓа Лора Хендерсон (Џуди Денч) ѝ е малку здодевно во меѓувоениот Лондон. Таа го купува запуштениот театар „Ветерница“ во...
 • Пет минута раја (1959)

  image
  Два заробљеника Немци изводе из концентрационог логора да демонтирају неексплодирану бомбу у куќи једног немачког генерала. (1959) Док раде у рушевинама, и док...
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.