Оценка на корисникот: 9.3/10
(6 гласови)

Содржина

Ненад Барениќ роѓен је у Загребу 1972. Живи у Вуковару, ожењен је и отац четверо дјеце. Запослен је у МУП-у РХ, ПУ Вуковарско-сријемској, гдје израѓује фото-роботе починитеља казнених дјела и неслужбено гласи за најбољег хрватског цртача фото-робота.
Овај заљубљеник цртања и сликања окушао се у бројним техникама ликовног изражавања, стварању стрипова, илустрирању у тисковинама и документарним филмовима, осликавању возила "аир брусх" техником, конструирању и осликавању риболовних варалица. Ово су само неки од видова Барениќевог ликовног стваралаштва.
Добитник је неколико награда за своје стрипове, те за илустрације књига и часописа. Члан је Удруге ликовних умјетника примијењене умјетности Хрватске (УЛУПУХ-а).
Умјетност и сву слојевитост ликовног израза Ненада Барениќа најлакше је доживјети гледајуќи документарац "Живот са сликама".

Слики

Живот са сликамаЖивот са сликамаЖивот са сликама

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.