poster

Ницхолас Wинтон - човјек који је спасио 669-еро дјеце

Nicholas Winton, l'homme qui sauva 669 enfants (2021)

Документарец | Франција
Режисер: Frédéric Tonolli

рејтинг: 7.6/10
Оценка на корисникот: 8.3/10
(4 гласови)

Содржина

Никад себе није сматрао јунаком. Унаточ тому, пред само избијање Другог свјетског рата спасио је 669 дјеце. Ницхолас Wинтон, млади банкар из лондонског Цитyја, канио је Божиќ 1939. провести на скијању но изненада га је у помоќ позвао пријатељ из Прага. У чешкој пријестолници Ницхолас Wинтон организират ќе невјеројатну операцију спашавања жидовске дјеце којој су пријетили нацисти. Из своје хотелске собе организирао је одласке влаком у Енглеску. А кад су му узмањкале дозволе и визе, почео их је кривотворити. 669 дјеце је у 8 влакова стигло у Лондон гдје су их дочекале удомитељске обитељи. Ово је прича о том самозатајном јунаку.

Слики

Ницхолас Wинтон - човјек који је спасио 669-еро дјецеНицхолас Wинтон - човјек који је спасио 669-еро дјецеНицхолас Wинтон - човјек који је спасио 669-еро дјецеНицхолас Wинтон - човјек који је спасио 669-еро дјеце

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.