Содржина

Свака четврт, сваки кварт мали је или велики град у граду, има свој начин живота, знаменитости и тајне, познате и непознате особе, повијест, садашњост и будуќност. Понекад дијелови четврти постану знак препознавања цијелога кварта. О једном таквом простору говоримо у нашој емисији. Купалиште Бачвице је дио познате четврти смјештено у непосредној близини сплитске луке. Пицигин на Бачвицама синоним је и посебност овога дијела града и цијелога Сплита, а Министарство културе прогласило га је националним културним добром.
Подсјеќајујќи на дио занимљиве повијести купалишта и околног простора, у емисији "Пицигин на Бачвицама" говоримо о феномену ове изворне игре или спорта који се игра од 1923. године. Судионици су разне доби и занимања - студенти, фотографи, новинари, књижевници, професори, инжењери, умировљеници. На Бачвицама је основан Хајдук и одиграна прва ватерполска утакмица, рагби се игра десетљеќима, измишљени су ногби и главомет. Приреѓено је Треќе првенство свијета у пицигину и промовирана монографија о Бачвицама.
Неколико фестивала Мелодије Јадрана почетком шездесетих одржано је у простору Љетног кина.

Сцеарист:

Слики

Пицигин на БачвицамаПицигин на БачвицамаПицигин на БачвицамаПицигин на Бачвицама

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.