poster

Informer: magazinska emisija

Informer

info | Kroaci

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

SEZONI: 1

EPISODI: 19 - magazinska emisija

PëRMBLEDHJE

Prije tri tjedna Informer je donio priču o bolnici na kraju grada. O utrošenih milijardu kuna koje propadaju. U ovoj emisiji riječ je o praznim prostorima ugašenih tvornica koje su nekada zapošljavale tisuće ljudi. Dok poduzetnici s idejom plaćaju skupe najamnine, ni država ni grad - u ovom slučaju Zagreb - pojma nemaju što bi s napuštenim tvornicama koje propadaju niti koliko one vrijede.
Onako kako su prazni tvornički prostori, praznom polako postaje i sama zemlja. Svatko tko ima nekakvo znanje i zvanje koje se u inozemstvu traži, Hrvatskoj okreće leđa. Svakog je dana u državi - 40 Hrvata manje! Od osamostaljenja - 250 tisuća manje! Zanimljivo, među svim tim ljudima koji bježe, nedostaje tek jedno, jedino zanimanje.
Javnosti se još uvijek voli servirati kako neznalice poput Hrvata izvoze drvne trupce, a uvoze skupi namještaj. Ne samo da je to zastarjela i netočna floskula i ne samo da nam je baš u krizi namještajna industrija postala izvozno jakom nego je upravo namještajna industrija počela izvoziti - brend! Takav koji kupuju i Talijani, najpoznatiji svjetski brend-maheri.

Fotot

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.