poster

Plovopis - južni pučinski otoci: Brusnik, Jabuka

Plovopis - južni pučinski otoci (2024)

HTV1 | Sot | 20:15

SEZONI: 1

EPISODI: 3 - Brusnik, Jabuka

PëRMBLEDHJE

Dubravko Merlić i ekipa Plovopisa dan počinju susretom sa živopisnim pučkim pjesnikom Pepom Kalafotom. Njegova pjesma o ljubavi prema Komiži uvodi ih u priču o tipičnoj komiškoj ribarskoj gajeti falkuši, kojom su komiški ribari od polovice prošlog tisućljeća isplovljavali na Palagružu u lov na srdele. Ekipa ima prigodu i ploviti na jednoj od obnovljenih falkuša te se detaljnije upoznati s tim originalnim plovilom. Brusnik je crni otočić u blizini Sveca koji mnogi pogrešno nazivaju vulkanskim, a zašto to nije, točno objasnit će nam naš ekspert za geologiju Tvrtko Korbar. Taj otočić divlje ljepote bio je iznimno važan i za lokalne ribare - na žalu su izvlačili svoje falkuše pri lovu na srdele, dok su u sredini otoka imali nešto što je bilo presudno za čuvanje jastoga. Mitski otok Jabuka bio je sljedeći cilj ekipe Plovopisa, no loše vrijeme i nemirno more tog dana nisu dopustili ekipi da pristupi otoku. To im je uspjelo sljedeći dan kad su im se pridružile Darkova supruga Ivana i kći Aurora. Uz ljepote Jabuke i nevjerojatne priče o tom otoku, ekipi Plovopisa posebno se u sjećanje usjekao podvig koji su napravili Darko i četverogodišnja Aurora.

Fotot

Plovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otociPlovopis - južni pučinski otoci

Rishikime


Ska rishikime
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.