poster

Highlights UEFA Champions League

UEFA Champions League


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

Содржина

Лига на шампиони во фудбал — годишно фудбалско клупско натпреварување организирано од УЕФА од 1992. Тој го замени Купот на шампионите на Европа, или скратено Европски куп создаден во 1955 година, додавајќи групна фаза во натпреварувањето и дозволувајќи повеќе учесници од една земја. Тоа е едно од најпрестижните турнири во светот и најпрестижното клупско натпреварување во европскиот фудбалза најдобрите фудбалски клубови во Европа. Финалето во 2013 година беше најгледаното финале на Лигата на шампионите досега, исто така и најгледаниот годишен спортски настан во светски рамки во 2013 година, привлекувајќи внимание на 360 милиони телевизиски гледачи.

Слики

Highlights UEFA Champions LeagueHighlights UEFA Champions LeagueHighlights UEFA Champions LeagueHighlights UEFA Champions League

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Friendly Matches Football

    image
    Пријателските фудбалски натпревари се сметаат за ненатпреварувачки и главно се користат за "загревање" на играчите за новата сезона/натпреварувачкиот натпревар.
  • Superliga Srbije u fudbalu

    image
    Српска Суперлига службено име за главната и најсилната професионална фудбалска лига на Србија. Лигата се состои од 16 фудбалски клубови. Лигата била формирана во...
  • Russian Premier League

    image
    Руската Премиер лига - најсилна професионална фудбалска лига во Русија.
  • Macedonian Football Cup

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.