Војно редарствене акције Бљесак-Олуја: Сјечања и ожиљци

Vojno redarstvene akcije Bljesak-Oluja (2003)

Документарец | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 6

Содржина

Након блиставих побједа у војно-редарственим акцијама "Бљесак" и "Олуја" слиједило је славље у цијелој Хрватској, посебно у хрватској метрополи Загребу. Али, уз славље било је боли и туге, које ќе, нажалост, за неке потрајати и никада неќе потпуно ишчезнути. Бол је то за изгубљеним синовима, очевима, мајкама, за изгубљеним и запаљеним домовима од којих је остао само камен и згариште. Тисуќе и тисуќе обитељи растављено је и разбацано диљем Еуропе и свијета и више се можда никада неќе окупити и вратити.
У емисији говори многи од тих страдалника који покушавају живјети даље. Рат треба заборавити што прије! То каже и ратник горштак Давор Јовиќ, један од најхрабријих хрватских бојовника с планине Биоково. Са својом малом обитељи вратио се на љути камен Биокова, који каже: "То не значи да опет триба за Хрватску да не би ратова. Значи, ја би опет ратова да триба за Хрватску!"

Автор: Vladimir Tadej

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Mit dem Zug durch... (2006)

    image
    A wonderful trip through Iran on the trans Iranian railway.
  • Zapis

    image
    Ова емисија представља својеврсну разгледницу Црне Горе. Аутор и водитељ Миомир Марош, идеје за емисију добија од гледалаца који желе да представе своје крајеве и...
  • China Uncovered

    image
  • Тиагов Балкан

    image
    Тијаго Фереира је због љубави дошао у Србију из Бразила. Иако та љубав није потрајала, пронашао је две нове - љубав свог новог живота и љубав према Балкану. Овај...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.