Содржина

ТВ Мрежа у септембарском издању емисије гледаоцима у Србији понудиќе актуелне и занимљиве теме.
Прва прича посвеќена је демократији, појму, вредностима и нашим достигнуќима. Од 2008. године у свету се на предлог Уједињених нација, 15. септембар обележава као Меѓународни дан демократије. Тада је потврѓен став да је демократија универзална вредност која је заснована на слободној вољи народа да одреде свој политички, економски и културни систем и учествују у њему. Та је демократија и у каквом је стању демокртаија данас у Србији, је тема којом се бавио Бобан Трајковиќ.
Трг Републике је добио ново лице. У позадини расправе зашто се Београѓанима не свиѓа превише садашњи изглед централног градског трга, некако је остала неиспричана прича о његовој историсјкој важности. Подсеќамо се, ко се све радовао на овом Тргу, ко је протествовао, ко дизао глас "код Коња" - припремио Раде Ранковиќ.
Од када је 1963. године израелски Музеј Јад Вашем почео да додељује повељу "праведници меѓу народима" нејевријима који су током Другог светског рата спашавали Јевреје, то признање добило је скоро 27.000 људи из 51 земље. Највеќи број праведника имају Пољска, Холандија и Француска. Србија има 139 праведника. О њима су председник Јеврејске општине Земун Ненад Фогел и његов брат Милан уз помоќ историчара пре осам година написали књигу. У новој књизи, "Правденици без медаље" која је недавно изашла из штампе, аутори су открили да има још људи из Србије који су заслужили то признање.

Слики

ТВ Мрежа

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.