Франк Гехрy

Getting Frank Gehry (2015)

Режисер: Sally Aitken

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

Содржина

Црпеќи инспирацију из каријере дефиниране контроверзним и иновативним идејама, најпознатији свјетски архитект дизајнирао је своју прву граѓевину у Аустралији… А жучне расправе о томе ради ли се о руглу или правој икони трају још и данас.
Нова пословна школа у Сyднеyју, у склопу тамошњег Технолошког свеучилишта, одважан је пројект Франка Гехрyја којег критичари називају « згужваном смеѓом вреќицом». На први поглед, изглед школе готово ќе сигурно шокирати свакога тко веќ од раније није упознат с Гехрyјевим радом. И изнутра и извана дизајнирана на радикалан начин, зграда је осмишљена да истовремено изазива конфликт, али и да буде цијењена као ремек-дјело архитектуре раног 21. стољеќа, баш попут његових ранијих радова.
Овај филм прати сву драму Гехрyјеве визије. Кроз изградњу зграде, филм истражује његову четрдесетогодишњу каријеру. Четири кључне фазе креативности сажете у четири фантастичне граѓевине (Тхе Гхерy Хоусе, Музеј Витра, Тхе Гуггенхеим Билбао и Зграда 32 изграѓена у склопу технолошког свеучилишта у држави Массацхуссеттс) приказују еволуцију идеја тијеком живота испуњеног контроверзама, а које су видљиве и на изгледу граѓевине пословне школе у Сyднеyју.

Слики

Франк Гехрy
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.