poster

Романо Болковиќ - 1 на 1: Давор Руње

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

Ток-шоу | хрватска

Содржина

Давор Руње софтверски је инжењер, рачунални знанственик и серијски подузетник с двадесетогодишњим искуством у високој технологији. Након двије успјешно изграѓене и продане твртке, његов најновији подузетнички подухват је стартуп ЗАСТИ, меѓународне твртке за АИ, који успјешно сураѓује на пројектима умјетне интелигенције с компанијама као с̌то су Аирбус, Маерск и Ллоyд'с оф Лондон.
Освојио је бројне струковне награде укључујуќи једну златну и двије сребрна награде Еффие, три Бест ин схоw МИXX награде и двије кампање у топ 25 на БалЦаннес ревији...
Своју интернетско-подузетничку каријеру започео је 1998. када је заједно с колегама с ФЕР-а основао стартуп Плаyмедиа Сyстемс и избацио на свјетско тржиште МП3 енгине АМП - заједно с WинАМП-ом кључном технологијом којима је покренута револуција у интернетској глазби. Успјех АМП-а широм му је отворио врата Силицијске долине гдје је дао кључан допринос развоју Напстера - популарног сервиса за онлине размјену глазбе.
ЗАСТИ је постигао велики успјех у Ллоyд'с Инноватион Лабу, гдје су одабрани као један од 10 најбољих стартупова.
С Давором Руњом разговарамо о разлозима рецентног раста подручја умјетне интелигенције, о томе што је реалност, а што сан АИ подручја, има ли мјеста за мале уз велике твртке и државе које доминирају тим подручјем, о страху од АИ, како се постаје стручњак за АИ и др.

Автор: Romano Bolković
Уредник: Slavica Babić

Слики

Романо Болковиќ - 1 на 1: Давор РуњеРомано Болковиќ - 1 на 1: Давор РуњеРомано Болковиќ - 1 на 1: Давор РуњеРомано Болковиќ - 1 на 1: Давор РуњеРомано Болковиќ - 1 на 1: Давор РуњеРомано Болковиќ - 1 на 1: Давор РуњеРомано Болковиќ - 1 на 1: Давор РуњеРомано Болковиќ - 1 на 1: Давор Руње

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.