poster

Моника Лесковар и Симфонијски оркестар ХРТ-а под равнањем Енрица Динда изводе дјела Р. Матза, Б. Бјелинског и А. Двоřáка - В. Лисински, 18.04.2019.

Simfonijski orkestar HRT-a

Mузика | хрватска
Режисер: Vesna Fijačko Fodor

Содржина

Награѓивана хрватска виолончелистица Моника Лесковар својим надахнутим наступом у Мајсторском циклусу Симфонијског оркестра Хрватске радиотелевизије одушевила је бројну публику у КД В. Лисинског изведбама дјела само хрватских складатеља. Оркестром је равнао шеф диригент Енрицо Диндо, дугогодишњи колега наше глазбенице.
Моника Лесковар скренула је на себе позорност јавности 1995. када је с непуних 13 година постала најмлаѓом побједницом Меѓународног натјецања Чајковски у Јапану. Усавршавала се на мајсторским течајевима Мстислава Ростроповича и Бернарда Греенхоусеа. Побједница је многих меѓународних натјецања као сто су АРД у Мüнцхену (2001.), Мстислав Ростропович у Паризу, Роберто Царуана у Милану (1999.) те Адам на Новом Зеланду (2003.). Била је прва хрватска представница Еуровизијског натјецања за младе глазбенике која је ушла у финале, наступивши у Бечу 1998. У сезони 2010./2011. дјеловала је као прва виолончелистица Мüнцхенске филхармоније.
У складној сурадњи Лесковар и Диндо извели су дјела двају великана хрватске глазбе прошлога стољеќа: Елегију и хумореску, за виолончело и гудаче Рудолфа Матза те 1. концерт за виолончело, гудаче и удараљке Бруне Бјелинског.
Концерт је заокружио оркестар, под водством маестра Динда, сјајном изведбом 7. симфоније у д-молу, оп. 70 Антонíна Двоřáка.

Уредник: Marija Ramljak

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Tick Tack

    image
    Morning mix from the best Balkan hits.
  • Muzikë për fëmijë

    image
  • Dancefloor Fillers! (2021)

    image
    Обујте своје плесне ципеле и припремите се затрести под уз овај избор најбољих плесних ритмова!
  • Тоxиц Урбан

    image
    Музичка емисија на Тоxиц ТВ-у.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.