Содржина

Протекле недеље Министарство културе и информисања у целости је објавило резултате конкурса за финансирање или суфинансирање пројеката из области савременог стваралаштва у Републици Србији за 2019. годину, у које је уложено више од 500 милиона динара.
Овај годишњи конкурс од велике је важности за функционисање наше културне сцене, а његови услови, као и резултати, увек су у жижи интересовања, али и критичког преиспитивања свих њених актера, као и шире јавности. Овај конкурс, на који је стигло око 2000 пријава, у фокусу је вечерашњег Културног центра. О њему говоре: Ѓурѓијана Јовановиќ, самостални саветник у Министарству културе и информисања Републике Србије, Димитрије Пециќ, визуелни уметник и декан Факултета ликовних уметности у Београду, затим, одговорни уредник недељника НИН, Милан Ќулибрк, власник Галерије Рима, Александар Милојевиќ, и председник управног одбора Асоцијације независне културне сцене Србије, Лука Кнежевиќ Стрика.
У јубиларном стотом издању Културног центра биќе речи и о: феномену постдигиталног доба, осамдесетом роѓендану Бетмена, као и четрдесетом роѓендану филма "Житије Брајаново" Монтија Пајтона, о "Антиратном дневнику" Горана Сариќа, актуелним позоришним изведбама текстова Боре Станковиќа, ретроспективи Желимира Жилника у париском Бобуру, гостовању аустријског мултимедијалног уметника Виргила Вилдриха у Београду, али и о судбини мајмуна Емила коју у склопу поставке у Галерији КЦБ-а истражује мултимедијална уметница Андреа Палашти,.
О томе шта је добро а шта лоше у његовом видокругу, говори редитељ Младен Матичевиќ. Гост недеље је глумица Јелисавета Сека Саблиќ.
Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадиќ Одговорни уредник Редакције за културу и уметности и уредник емисије: Данијела Пурешевиќ Креативни директор: Борис Миљковиќ Аутори рубрика: Ана Тасиќ, Александар С. Јанковиќ, Марија Ненезиќ, Христина Василијевиќ, Јасмина Мијиќ, Јелена Виденовиќ. Водитељ: Жељко Максимовиќ Монтажер: Горан Мијиќ Редитељ: Иван Буквиќ

Слики

Културни центарКултурни центарКултурни центарКултурни центар

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Kultura SLO

    image
  • Pisave

    image
  • Zoom net

    image
  • АртКанд

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.