сезона: 3

епизода: 7

Содржина

Миљенко Хорват, путујуќи суровим и величанственим крајоликом западне обале Ирске, снима фотографију под називом "Горгонска поља". Придјев "горгонски" овдје означава припадност скупини истомишљеника која се под именом тога митолошког биќа почетком шездесетих година окупила и дјеловала у Загребу. И као што је у митологији Горгона истодобно прекрасна и застрашујуќа, тако и ова фотографија истодобно побуѓује осјеќај задивљености и егзистенцијалне језе. Она снажно утјеловљује поглед у оно што су горгонаши називали тамним састојцима горгонске мисли: апсурд и празнину.

Слики

Једно дјело: Миљенко Хорват - Горгонска пољаЈедно дјело: Миљенко Хорват - Горгонска пољаЈедно дјело: Миљенко Хорват - Горгонска пољаЈедно дјело: Миљенко Хорват - Горгонска пољаЈедно дјело: Миљенко Хорват - Горгонска пољаЈедно дјело: Миљенко Хорват - Горгонска пољаЈедно дјело: Миљенко Хорват - Горгонска поља

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Путници

    image
    Путујте с нама уз емисију "Путници" на каналу Ал Јазеера Балканс.
  • Тиагов Балкан

    image
    Тијаго Фереира је због љубави дошао у Србију из Бразила. Иако та љубав није потрајала, пронашао је две нове - љубав свог новог живота и љубав према Балкану. Овај...
  • Italia: viaggio nella bellezza

    image
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.