Содржина

Жене у фокусу, Добро укројен српски филм са "Шавовима" и Европском звездом у успону, светска имена за РТС-а И филмови који са 69. Берлинала стижу на 47. ФЕСТ.
Меѓународни филмски фестивал у Берлину, памтиќемо по успеху српске кинематографије која је после дуго времена освојила четири награде. Осим "Сребрног медведа" за режију, додељеног немачко-српској копродукцији "Био сам код куќе, али" редитељке Ангеле Шаналек, филму "Шавови" Мирослава Терзиќа припале су две награде у званичном програму "Панорама", а Милану Мариќу уручна је европска глумачка награда за младу наду европског филма.
Берлинале је био у знаку жена и награѓених социјално ангажованих прича - од идентитета миграната, педофилије у цркви, егзистенцијалних драма, траума из прошлости до малолетничког криминала. Од 400 приказаних филмова, готово половину су снимиле редитељке.На челу жирија била је - Жулијет Бинош, а Шарлота Ремплинг је добила почасног "Златног медведа" за животно дело.
"Велика илузија у Берлину" као својеврстан водич кроз рецентну светску продукцију промовисану на овом фестивалу, доноси ексклузивне интервјуе са Џералдином Чаплин, Питером Сарсгардом, Удом Киром, Франсоа Озоном, Фатихом Акином, Ањешком Холанд, Робертом Савијаном.
Аутор емисије: Сандра Перовиќ

Слики

Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019Велика илузија у Берлину 2019

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Ин магазин

    image
  • Времето денес

    image
    Обидувајќи се да бидеме поинакви од другите, со овој проект изготвивме сатирични вести кои ќе третираат дневно актуелни настани со хумористични и иронични...
  • Зевзекманија

    image
    Хумор, сатира, цинизам, забава, пародичен поглед на нашата убава Македонија, и секако хуманоста на дело. Поминтете квалитетно време со единствената Зевзекманија.
  • Ftesë në 5

    image
    “Фтесë нë песë” ëсхтë њë програм са информуес аq едхе аргëтуес. Нгјарје културоре, ндодхи нë јетëн е ВИП-ве, фокусим мби маррëдхениет фамиљаре тë политиканеве е...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.