Оценка на корисникот: 10/10

Содржина

Почињемо с емитирањем 10 шведских еколошких филмова о одговорном инвестирању приликом којег се контролирају социјални и еколошки учинци инвестираних пројеката. Филмове је ХТВ-у поклонио бивши новинар и данашњи банкар једне шведске банке Саша Бешлиќ. Први шведски филм говори о проблему загаѓења околиша и живота поред црпилишта плина из пјешчењака у Тексасу методом хидрауличког фрактурирања те загаѓење зрака из зеничке жељезаре чији су власници у Румуњској смањили загаѓење.
Усто у Еко зони: живот у насељима око Маришќине, изнад Ријеке, веќ је годинама јако тежак, узрок смрада - сумпороводик - стално прелази уредбама и законима допуштене границе; странка Зелена листа позвала је граѓане да рационално, према унапријед припремљеним пописима, купују храну и припремају оброке у адекватним количинама; како одвајати отпад, најлакше се учи од малих ногу, а то знају добро и у вртиќу Бамби у Врбовском. Мјештани Врбовског боје се новог поскупљења, јер веќ су им због одвоза у жупанијски центар Маришќина комуналије поскупјеле.

Уредник: Mladen Iličković

Слики

Еко зонаЕко зонаЕко зонаЕко зонаЕко зона

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.