poster

Борба богова - мит и истина: Хад

Clash of the Gods (2009)

Режисер: Jessica Conway

рејтинг: 7.8/10

сезона: 1

епизода: 3 - Hades

Содржина

Хад је био господар мртвих у старој Грчкој. Живи су га се толико плашили да му ни име нису изговарали. Нису га сликали, посвеќених храмова њему нема. Ипак, тој судбини нико није умакао. С проклетствима, сенима умрлих и тајним култовима, смрт је била застрашујуќа реалност старог света.
Мит о Хаду нам открива како су у старој Хелади гледали на смрт, али и на живот. Мит о Персефони и Деметри, о смени годишњих доба на земљи, такоѓе је неодвојив део мита о Хаду. О надама, о страховима, размишљању древних Хелена, о њиховом поимању смрти, али и о утицају који је овај мит и његов доживљај оностраног имао касније на хришќанство, на искуство раја и пакла.
И Исус, после своје смрти, силази у поsемни свет и суочава се са богом Хадом, побеѓује га, отвара врата и све људе пушта да из хада преѓу у рај. Порука је јасна: одреците се Хада, прихватите новог спаситеља. У Књизи откровења описани су Хадови последњи дани, предсказан је и крај времена: Исус надраста и Хада и смрт и дарује живот вечни.

Улоги
Сцеарист: ,
Наратор: Stan Bernard
времетраење: 45 мин

Слики

Борба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истинаБорба богова - мит и истина

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.