poster

Чудесна дивљина: Национални парк Денали

The Magic of the Wild (2013)

Документарец | Канада

Оценка на корисникот: 3/10

сезона: 1

епизода: 4 - Alaska's Majesty, Denali National Park

Содржина

Филмска екипа неколико је пута тијеком године долазила у спектакуларни национални парк Денали. Пратили су људе који су посветили живот заштити природе, долазе у Денали истраживати или само уживати: ренџере, знанственике, пустолове.
Денали љепотом одузима дах. Истоимена планина, највиша у Сјеверној Америци, уздиже се из Аљашкога горја и висока је готово 6200 метара. Предсједник Барацк Обама вратио јој је изворно име. Моунт МцКинлеy сада се опет зове Денали, што на језику Индијанаца Атхабасqуеа значи "висока".
Прије више од сто година на америчком западу родила се идеја о националним парковима. Тада је на Земљи живјела милијарда људи, а паркови су их позивали да доѓу уживати у природним љепотама. Данас, кад на свијету живи више од 7 милијарди људи, улога паркова се мијења. Говоримо о будуќности великих паркова, представљамо људе посвеќене заштити природе и приказујемо с каквим се изазовима суочавају.

Слики

Чудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљина

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.