poster

Сеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ Града

Seoska gozba (2014)

Готвење | хрватска

Оценка на корисникот: 6.7/10
(3 гласови)

сезона: 3

епизода: 2

Содржина

СЕОСКА ГОЗБА
2. емисија

Вечерас је на програму 2. емисија треќе сезоне Сеоске гозбе, гастро-путописно-документарног пројекта који за ХТВ производи продукцијска куќа Други план из Загреба. Након прошлотједне уводне емисије слиједи 7 емисија, у којима се натјечу домаќице са 7 обитељских пољопривредних господарстава из 7 хрватских регија: Ивка Север, ОПГ Еко Север из села Лепшиќа крај Иваниќ Града, Бисерка Моравец, ОПГ Моравец из Нове Веси Петријанечке крај Вараждина, Јасминка Немец, ОПГ Немец - Јастребов врх из Баковчица крај Копривнице, Наташа Тврдиќ, ОПГ Тврдиќ из Грохота, оток Шолта, Душанка Шкауљ, ОПГ Шкауљ из Надина крај Задра, Розалинда Баниќ, ОПГ Ланѓин из Краја, оток Пашман и Александра Пекица, ОПГ Пекица из села Пекици крај Светвинчента.
У свакој појединој емисији домаќице с осталих шест господарстава долазе у посјет седмој; тамо их се упознаје са животом и радом на самом господарству, с културним, повијесним и традицијским посебностима краја у којем се налази, а врхунац сваке емисије је вечера коју домаќица приреѓује својим гошќама, водеќи при томе рачуна да су намирнице које при томе користи или из њезине властите производње или из тога краја.
Нимало лаган задатак да пробије лед и отпочне треќи циклус емисија припао је Ивки Север с ОПГ-а Еко Север, из Лепшиќа крај Иваниќ Града. Севери су у најдословнијем смислу национални шампиони: прошле су године у избору Министарства пољопривреде и Вечерњег листа изабрани за најбоље обитељско пољопривредно господарство у Хрватској и први су икада уписани на национални попис еколошких произвоѓача.
Ивка је својим гошќама приредила гозбу која у потпуности зрцали производњу њезиног ОПГ-а: све намирнице кориштене у приправи јела еколошки су цертифициране и производ су вриједних руку обитељи Север. За предјело је припремила гушчју паштету и гошќама ју је понудила сервирану на пировом круху, уз додатак пинѓура, за који су Севери добили бројне меѓународне награде.
Главно јело је свињетина припремљена у поврќу као дивљач с јечменом кашом и бататом, а за десерт, Ивка је направила загорску хељдину злеванку с прељевом од малина.
Док је Ивка кухала, њезин супруг Марио и шогор Марко гошќе су запослили на великом господарству Северових, упознали их с богатом фолклорном традицијом иваниќградског краја, а како су се снашле пробијајуќи се кроз зимско мославачко блато и беруќи салату, не пропустите дознати у најновијој епизоди Сеоске гозбе.

Продукција: Други план за ХТВ
Сниматељи: Јасенко Расол, Роберт Кривец и Бранимир Хаинш
Оригинална глазба: Душко Шегвиќ
Анимирана шпица: Фабрика, Сарајево
Сценариј: Небојша Тараба и Миодраг Сила
Редатељ: Зоран Судар
Уредница: Јасна Цековиќ

Слики

Сеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ ГрадаСеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ ГрадаСеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ ГрадаСеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ ГрадаСеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ ГрадаСеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ ГрадаСеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ ГрадаСеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ ГрадаСеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ ГрадаСеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ ГрадаСеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ ГрадаСеоска гозба: Лепшиќ поред Иваниќ Града

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Шкуфова спиза

    image
    Ексклузивни шоу Томислава Шкунце – Шкуфа, једног од најцењенијих хрватских шефова и фоод стилиста. Серијал доноси обиље фантастичних специјалитета сервираних на...
  • Слатки со Милјушка

    image
    Омиљена Низоземка представља своја омиљена јела.
  • Бојанина радионица колача

    image
    Продукцијски тим Китцхен ТВ припремио је ново изненаѓење за гледаоце јединог регионалног кулинарског ТВ канала – серијал”Бојанина радионица колача”, у којој ќе...
  • Погача и со

    image
    "Погача и со" је емисија посвеќена истинским трагачима за чарима сеоског туризма, а коју води Вања Милосављевиќ Недиќ. Сви љубитељи истинског хедонизма моќиќе да...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.