епизода: 592

Содржина

У Вараждину је у тијеку израда Стратегије за планирање и управљање стаблима, кључним чимбеником еколошке равнотеже у градовима. Уједно по први пут Вараждин бира своје Стабло године те је одабран и за Еуропски град дрвеќа за 2024.
Огулински крај богат је пчелињим пашама, па тако и оном медуна. То је мед који производи аутохтона пасмина сиве пчеле од медне росе. Због своје специфичности прошле је године горански медун добио заштиќену ознаку изворности у цијелој ЕУ.
Доносимо и преглед страних вијести.
Соларизација Хрватске напокон је ухватила замах, но још много тога треба направити како би се наша земља одмакнула с еуропског зачеља у инсталираној снази соларних електрана по становнику. У производном миксу удио им је 2,2 посто. Закључак је то са Скупштине Хрватске стручне удруге за Сунчеву енергију која је недавно обиљежила 20 година рада. Тим је поводом, уз остале заслужне твртке и појединце, и емисија Еко зона добила признање за изнимно вриједан допринос у промицању упорабе Сунчеве енергије.

Слики

Еко зонаЕко зонаЕко зонаЕко зонаЕко зона

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.