poster

Qуеен: Даyс оф Оур Ливес: глазбено-документарни филм

Queen: Days of Our Lives (2011)

Документарец | Обединетото Кралство
Режисер: Matt O'Casey

рејтинг: 8.5/10
Оценка на корисникот: 9.3/10
(4 гласови)

епизода: 2 - глазбено-документарни филм

Содржина

Дводијелни документарац Qуеен: Даyс оф Оур Ливес у којем се Рогер Таyлор и Бриан Маy осврќу на невјеројатну каријеру бенда и први пут о њој говоре тако детаљно и искрено.

Двије 60-минутне епизоде причају невјеројатну причу о Бриану, Рогеру, Јохну Деацону и Фреддиеју Мерцурyју, о раним проблемима, успјесима, сваѓама, прекидима, тријумфима, трагедији и трајном насљеѓу, а све је то попраќено бриљантном глазбом и концертним наступима. Документарци укључују досад невиѓене снимке за које су мислили да су избрисане, као и сјајне интервјуе с Фреддиејем Мерцурyјем. Ово је прича коју чланови бенда причају особно, сјајно путовање испричано интелигентно, домишљато, врло духовито и болно искрено.
Документарци говоре о сваком њиховом студијском албуму, њиховим легендарним свјетским турнејама 70-их и 80-их на којима су освојили Јужну и Сјеверну Америку и Азију, наступу на Ливе Аиду те популарности која није престала ни Фреддиејевом смрќу, веќ, штовише, расте из године у годину. Продуценти документарца су Рхyс Тхомас (комичар који је на квизу Мастерминд срушио рекорд по броју бодова одабравши управо бенд Qуеен као главну тему питања) и Симон Луптон, а режирао га је угледни Матт О'Цасеy.

Ово је прича о британском бенду Qуеен, утемељеном 1971. године. У другом дијелу документарца видимо бенд на врхунцу славе. Захваљујуќи каризматичном пјевачу Фреддиеју Мерцурyју и низу рокерских химни, група Qуеен је рушила рекорде посјеќености на низу стадионских концерата у Јужној Америци.

Долазак на врх јест тежак, но највеќи је изазов остати на врху. Губитком фокуса у студију, падом популарности у Сјеверној Америци, све бројнијим унутарњим трзавицама и жељом за солистичким пројектима чинило се да је бенду оsвонило. А онда је услиједио Мерцурyјев наступ на Ливе Аиду и њихова рекордна турнеја Магиц 1986. године. Qуеен се опет нашао на самом врху. Тако освјежени поновно су освојили свијет, но тад се догодила трагедија која је угрозила опстанак бенда.
У документарцу ќете видјети глазбене наступе, досад невиѓене, ријетке снимке те интимне интервјуе.

Слики

Qуеен: Даyс оф Оур ЛивесQуеен: Даyс оф Оур ЛивесQуеен: Даyс оф Оур ЛивесQуеен: Даyс оф Оур ЛивесQуеен: Даyс оф Оур ЛивесQуеен: Даyс оф Оур ЛивесQуеен: Даyс оф Оур ЛивесQуеен: Даyс оф Оур ЛивесQуеен: Даyс оф Оур ЛивесQуеен: Даyс оф Оур ЛивесQуеен: Даyс оф Оур Ливес

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.