poster

Година на планету Земљи: Прољеќе

A Year On Planet Earth (2022)

Документарец | Обединетото Кралство

рејтинг: 7.7/10

сезона: 1

епизода: 2 - Spring

Содржина

Прољетна равнодневица доноси једнак распоред дана и ноќи. Невјеројатно је што седмопруга усмињача замјеќује тај небески тренутак који је тјера натраг на жал на којем се излегла како би положила јаја. Топлина и свјетлост потичу бујање свега диљем сјевера те раѓају удварачким призорима и навалом подмлатка на свијет. Настанак новог живота вријеме је изобиља за грабежљивце. Јужније, на екватору, женка гепарда у Кенији бори се с кишном сезоном. На далеком југу птиќа краљевског пингвина на отоку Мариону издвојила је грабежљива дивовска бурница те он сад бјежи да спаси живу главу. Одрасли пингвини окупљају се да отјерају напасника. Тибетска лисица скрби за младунчад ловеќи звиждаре, али враќа се из лова с озлијеѓеном ногом, чиме будуќност својег легла доводи у питање. У Кенији женка гепарда лови импалу како би се њезина обитељ могла погостити. У Тринидаду се младунци корњаче нагонски почињу пробијати према мору. Стрвинари само чекају тај тренутак да се могу њима осладити. Но један сретник докопао се мора.

Улоги
Продуцент: Ferne Corrigan, Bethan Door
времетраење: 60 мин

Слики

Година на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету Земљи

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.