poster

Година на планету Земљи: Зима

A Year On Planet Earth (2022)

Документарец | Обединетото Кралство

рејтинг: 8.0/10

сезона: 1

епизода: 1 - Winter

Содржина

Наш планет има ос нагнуту око 23,5 ступњева, а управо то омогуќује годишња доба. Становницима сјеверне полутке зима доноси стрмоглаве температуре, мрачне дане и раздобља глади. На тврдом морскоме леду Свалбарда поларна медвједица припрема младунче за самосталан живот. Сваки тједан који проведе без хране губи око десетину тјелесне масе. На другој стране планета крајњи југ нагнут је према Сунцу, што му доноси топлину и свјетлост. На југу је љето. Дубоко у јужном оцеану краљевски пингвини хрле на оток Марион, комадиќ копна измеѓу Јужне Африке и Антарктике. У ово доба године сезона је парења и онамо се тада сјате милијуни пингвина. У тропима на жестоком Сунцу настају кишни облаци. За младунче афричког слона то је сезона игре, али очекују га тежа времена.

Глас: Stephen Fry
Продуцент: Ferne Corrigan, Bethan Door
времетраење: 46 мин

Слики

Година на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету ЗемљиГодина на планету Земљи

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.