Оценка на корисникот: 1/10

сезона: 1

епизода: 1 - AM SCHEIDEWEG

Содржина

У аустријској серији Краљ винограда Харалда Красснитзера гледамо у улози Тхомаса Стрицклера, који се у потрази за својим "ја" враќа коријенима и постаје виноградар.
Након година проведених у иноземству и пропалог брака, Тхомас Стицклер, син виноградара, враќа се у свој родни град. Након изненадне очеве смрти преузима обитељски посао. Ускоро се и његова шеснаестогодишња кќи сели из Франкфурта у Руст како би заједно с оцем започела нов живот. Но Тхомасова одлука да постане виноградар не наилази на одобравање. Предуго га није било да би га сада само тако прихватили.
Напете приче из прве сезоне ове виноградарске саге која се збива у сликовитом Русту на Нежидерском језеру написао је сценарист Петер Маззуцхелли. Режију десет наставака (1-6 и 10-13) потписује Холгер Бартхелл, а три је наставка (7-9) режирала Цлаудиа Јüптнер-Јонсторфф.

Виноградарство није једино с чиме се мора носити новопечени "краљ винограда" Харалд Красснитзер, који је и приватно велики љубитељ вина. Обитељски и пословни проблеми не дају му мира на путу да куша своје прво властито вино. У тој збрци вина, жена и сплетки Красснитзеру у помоќ пристижу Бритта Хаммелстеин као његова шеснаестогодишња кќи Анна Стицклер, Цхристине Остермаyер као његова мајка Хермине Стицклер, Wолфганг Хüбсцх као велики виноградар и ментор Готтфриед Сцхнелл, Сусанне Мицхел као пријатељица и надгледница винског подрума Цлаудиа Платтнер те Ацхим Сцхелхас и Бранко Самаровски као Цлаудијини син и отац.
Но Тхомас Стицклер има и непријатеље. Његов зет Георг Платтнер (Стефан Флеминг), који је такоѓер виноградар, а к тому и градоначелник, покушава све могуќе како би му наштетио. Напосљетку, он је и сам рачунао на Стицклерово насљедство. И Тхомасова сестра Андреа (Катхарина Стембергер) под супруговим утјецајем посваѓа се с братом. Тхомасову супругу и Аннину мајку глуми Царин Ц. Тиетзе. У осталим улогама гледамо Марију Кöстлингер као јавну биљежницу, Сусу Јухасз као конобарицу у гостионици "Стицклер", Мицхаела Сцхöнборна као сеоског свеќеника, Нину Блум као тајницу градоначелника и Хеинрицха Сцхwеигера као Тхомасова оца.
---
1. епизода:

На сједници на којој се расправљало о премјештању производње у Маѓарску, Тхомас Стицклер сукоби се с управом твртке и даје отказ. Кад код куќе супругу затекне с љубавником, схвати да мора промијенити свој живот. Враќа се у родно мјесто Руст и у родитељску куќу, гостионицу "Стицклер". Весеље због поновног сусрета с родитељима Едијем и Хермине, сестром Андреом и њезиним супругом Георгом, као и с Цлаудијом, покварит ќе неочекивана трагедија.

Слики

Краљ виноградаКраљ виноградаКраљ виноградаКраљ виноградаКраљ виноградаКраљ виноградаКраљ виноградаКраљ виноградаКраљ виноградаКраљ винограда

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Момците од Медисон (2007)

    image
    Сместен во 60-тите во Њујорк, „Момците од Медисон“ ја истражуваат гламурозната и од его движената „златна епоха“ на рекламите, каде што секој продава нешто и...
  • Прљави секси новац (2007)

    image
    Моќ, привилегије и обитељски новац непредвидљива су комбинација. Жив доказ тога јест њујоршка обитељ Дарлинг. Бесрамно богати, смјестили су се високо на...
  • The Island Doctor (2018)

    image
    Doctor Filipa Wagner travels to Mauritius to start a new life.
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.