poster

Обала Ирске с Адрианом Дунбаром

Adrian Dunbar's Coastal Ireland (2021)

Документарец | Ирска, Обединетото Кралство
Режисер: Gerard Stratton

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 8.3/10

сезона: 1

епизода: 2

Содржина

Адриан Дунбар почиње пут на Малин Хеаду, најсјевернијем врху Ирске, који је познат по орканским вјетровима и олујама. Учи фасцинантну повијест тог подручја, од Марцонија који је први послао комерцијалну поруку броду преко радија, па до знакова који су помогли пилотима у Другом свјетском рату. Провозат ќе се влаком по једној од најљепших рута у Сјеверној Ирској и упознати Мицхаела Дунлопа, мотоциклистичког првака. Мицхаел је 19 пута побиједио у утрци Исле оф Ман ТТ и у легендарној сјеверноирској утрци Нортх Wест 200, која се сматра једном од најбржих цестовних утрка. Затим иде у Баллинтоy у најзабаченију рибарску куќицу, Царрицк-а-реде, изграѓену на малој стијени 1620. године. Упознаје 85-годишњег Ацкиеја, који је био посљедњи рибар ондје. Адриан поновно посјеќује Гиант'с Цаусеwаy, гдје је ишао на школске излете. Настали прије 50 милијуна година, 40.000 базалтних ступова стварају степенице које почињу у подножју литице и нестају под морем. Много је живописних легенди које говоре о настанку тог поплочаног пута. Адриан наставља пут цестом с једним од најљепших погледа у Еуропи до сликовитог села Гленарма. Научит ќе нешто о награѓиваној говедини од пасмине схортхорн која се продаје диљем свијета. Пријатељ и кухар скухат ќе му јело од говедине с меканим жутим карамелом који се производи у Сјеверној Ирској. Сљедеќа Адрианова постаја је имање из 19. стољеќа, Моунт Стеwарт, на обали фјорда Странгфорд у грофовији Доwн. Адриан ужива у обиласку егзотичних вртова имања који се простиру на 30 хектара. За крај путовања одлази у Ростревор, у величанствени планински ланац Моурне који је наводно надахнуо Ц. С. Леwиса, из Белфаста, за чаробну земљу Нарнију.

Улоги
Продуцент: Emma-Rosa Dias, Daniel Pearl
времетраење: 45 мин

Слики

Обала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом ДунбаромОбала Ирске с Адрианом Дунбаром

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.