poster

Култура вртова у исламском свијету: документарни програм

A Glimpse of Paradise - Garden Culture in the Islamic World (2016)

Документарец | Австрија
Режисер: Veronika Hofer

сезона: 1

епизода: 1 - Persia - The Invention of Paradise

Содржина

Ова петодијелна документарна серија путовање је кроз исламски свијет. Пут почиње у вртовима Перзијског Царства, наставља се преко зелених оаза Индијског потконтинента, сјеверне Африке и јужне Шпањолске, а завршава у Заљевским земљама, с погледом у будуќност. Вртови су средство за упознавање и разумијевање културног простора у његовој укупној посебности.
Иранска пустиња. Висока висораван, окружена планинским врховима. Суха и јалова. Ипак, софистицирана технологија наводњавања одолијевала је тисуќљеќима овдашњој пустињи и омогуќила процват свјетски познатих вртова. Они су зоран примјер и образац за вртну културу исламскога свијета. Пратит ќемо њихово исходиште у пустињи и кренути на путовање кроз вруќе степе до ових освјежавајуќе зелених оаза.

Сцеарист:

Слики

Култура вртова у исламском свијетуКултура вртова у исламском свијетуКултура вртова у исламском свијетуКултура вртова у исламском свијетуКултура вртова у исламском свијетуКултура вртова у исламском свијетуКултура вртова у исламском свијетуКултура вртова у исламском свијетуКултура вртова у исламском свијету

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.