poster

Пустоловина у Хрватској: Истром с 21 брзином - 2. дио

Pustolovina u Hrvatskoj (2003)

Документарец | хрватска

Оценка на корисникот: 10/10

сезона: 1

епизода: 8 - Istrom s 21 brzinom - 2. dio

Содржина

Из нашег кампа у Пертиќима кроз праву прашуму долазимо до винограда у Костањици гдје судјелујемо у берби грожда и обичајима који су уз то везани. Настављамо пут дуж ријеке Мирне до источног дијела Истре и повијесног града Роча. Ту је у 10. стољеќу била граница Хрватске и тадашњег славенско-хрватског писма глагољице.
"Алејом глагољаша" скреќемо на игром природе створене камене "дине", налик онима у Сахари, до кањона рјечице Речине и "града духова" Котле, потпуно напуштеног осамдесетих година. Настављамо вожњу, уз споменике глагољашима, до "најмањег града на свијету", Хума, богатог глагољашком оставштином и домаќим агротуристичким кулинарским специјалитетима. Пут нас води даље до Пазина и Грачишќа те кроз кањон ријеке Раше до Лабина, сликовитог града у унутрашњости Истре, врло бурне повијести и слободне рударске "Лабинске Републике" у доба талијанске окупације.

Продуцент: Jasna Ferluga
Автор: Mario Saletto

Слики

Пустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у Хрватској

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
  • Декодирање науке

    image
  • Јоркширскиот ветеринар (2015)

    image
    Скелдејлов тим има искрену страст према животињама. Његови клијенти ретко када имају здравствено осигурање, али њему је добробит животиња на првом месту.
  • Убиствени град (2018)

    image
    Уз сведочења из прве руке чланова породице, полицијских службеника, сведока и новинара, расветлиќемо неке од локација најмрачнијих убистава у Британији и...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.