poster

Пустоловина у Хрватској: Истром с 21 брзином - 1. дио

Pustolovina u Hrvatskoj (2003)

Документарец | хрватска

Оценка на корисникот: 10/10

сезона: 1

епизода: 7 - Istrom s 21 brzinom - 1. dio

Содржина

Окружен виноградима градиќ Бује осване почетком рујна у најљепшим бојама. Уз мимоход кола из бербе слави се годишњи "празник грожѓа". Ту смо светковину одабрали за почетак наше пустоловине упознавања унутрашњости Истре "винским" и "моунтаинбике" стазама.
Успињемо се у Опртаљ, утврду на врху брдашца насељену још у доба Хистра. Затим се спуштамо у долину ријеке Мирне гдје, уз помоќ дресираних паса, судјелујемо у берби скупоцјених гљива тартуфа. Возимо у романтични град Грожњан, познат још прије 2000 година, сада претворен у колонију умјетника. У тунелима укинуте пруге Парензане Грожњанци узгајају шампињоне, уз тартуфе најпознатију деликатесу овога краја. У селу Пертиќи подижемо "базни логор" из којег трасом Парензане, претворене у моунтаинбике стазу, обилазимо Мотовун, Вижинаду и винограде Бујштине кушајуќи позната истарска вина и друга богатства народне кухиње.

Продуцент: Jasna Ferluga
Автор: Mario Saletto

Слики

Пустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у Хрватској

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Наша планета (2019)

    image
    Documentary series focusing on the breadth of the diversity of habitats around the world, from the remote Arctic wilderness and mysterious deep oceans to the vast...
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
  • Ловачки клуб

    image
    Документарна емисија о лову.
  • Zoom In (2008)

    image
    Кратка емисија током које ќе гледаоци открити како заиста изгледа снимање највеќих холивудских хитова.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.