Оценка на корисникот: 10/10
(2 гласови)

сезона: 2

епизода: 5 - документарна серија

Содржина

У двије велике несреќе на подручју Раше и Лабина страдало је готово 300 људи. Оне су се догодиле у два различита система, 1940., када је на том подручју владала Италија, и 1948., у вријеме Југославије. Несреќе су биле сличне, али однос власти према њима поприлично различит, но до данас готово да нема старије обитељи на том подручју која у њима није изгубила некога свога. Екипа серије ушла је у данас затворена рударска окна и снимила аутентичне локације те дочарала шири контекст неколико стотина дуге традиције рударства тога краја која је стала након 1990-их, али она живи у напорима заједнице да се успомена на њу очува као културна и туристичка активност. Епизода прати и лијевање звона које је израѓено у талијанском мјесташцу Агноне за 80. обљетницу несреќе из 1940. године.

Сцеарист:
Продуцент: Maja Vukić
Уредник: Leon Rizmaul
Снимател: Raul Brzić
Монтажа: Dunja Sikirić

Слики

НесреќаНесреќаНесреќаНесреќаНесреќаНесреќаНесреќаНесреќаНесреќаНесреќаНесреќаНесреќаНесреќаНесреќа

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Hartz Rot Gold (2022)

    image
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
  • Исланд со Александар Армстронг (2021)

    image
    Алеxандер Армстронг, британски глумац, комичар, водитељ и глазбеник, истражује Исланд - земљу ледењака и гејзира те љета у којем сунце никад не залази. Крајолик...
  • Трговци аутомобилима (2003)

    image
    Придружите се искусном трговцу аутомобилима Микеу Бреwеру и врхунском механичару Едду Цхини док пролазе кроз аутомобилске авантуре. Главни задатак серије Трговци...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.