Нове технологије замагљују границу измеѓу стварног и виртуалног света. Мозак може да контролише машину и чак и да је прихвати као сопствено тело. Може ли то побољшати квалитет нашег живота?

Се прикажува на каналите:

Da Vinci Learning  

Следна епизода:

денес
21:21
Футурис, Вежбајте го мозокот
денес
21:24
Футурис, Поголема струја
денес
21:51
Футурис, Од отпад до свинско
денес
21:54
Футурис, Одгледување коски
денес
00:21
Футурис, Егзоскелети за помош на тело
денес
00:24
Футурис, Рибници со вегатаријански риби
Утре
21:21
Футурис, Еколошка пластика
Утре
21:24
Футурис, Да се види незамисливото
Утре
21:51
Футурис, Мој робот, мој пријател
Утре
21:54
Футурис, Печење подобар леб
Утре
00:21
Футурис, Игра против дијабетес
Утре
00:24
Футурис, Бојадисување без отпад
среда
21:21
Футурис, 4. состојба на материјата
среда
21:24
Футурис, Длабоки промени
среда
21:51
Футурис, Соочување со екстремни ризици
среда
21:54
Футурис, Паметна животинска фарма
среда
23:42
Футурис, Уживајте во одржливото јадење
четврток
00:21
Футурис, Часовникот на вулканите
четврток
00:24
Футурис, Роботи спасувачи
четврток
21:21
Футурис, Подвижната стаклена градина
четврток
21:24
Футурис, Зафатени гении и внимателни роботи
четврток
21:51
Футурис, Набљудување загадување на морињата
четврток
21:54
Футурис, 3Д во џеб
петок
00:21
Футурис, Ништо за фрлање од еколошки отпад
петок
00:24
Футурис, Богатство од отпад
петок
21:21
Футурис, Хируршки напад на бактерија
петок
21:24
Футурис
Прекумерната тежина како темпирана бомба: Технички обид
петок
21:51
Футурис, Тајната на младоста
петок
21:54
Футурис, Освежување на земјоделството
сабота
00:21
Футурис, Чиста предност
сабота
00:27
Футурис, 3Д во воздух
9.3.24
21:21
Футурис
Сочувување на недофатливото културно наследство
9.3.24
21:24
Футурис, Загревање на поларните истражувања
9.3.24
21:51
Футурис
Морско рудараство: Длабока несигурност
9.3.24
21:54
Футурис, Револуционерни сензори
10.3.24
00:21
Футурис, Точниот баланс
10.3.24
00:27
Футурис
Нуклеарна инспекција: 3Д-скенер за полесни проверки на подземни локации
10.3.24
21:21
Футурис, Море од апликации за набљудување
10.3.24
21:24
Футурис, Совршена бура
10.3.24
21:51
Футурис, Тестирање без животни
10.3.24
21:54
Футурис, Нова надеж за недоносените бебиња
10.3.24
23:48
Футурис, Поеколошки пат пред нас?
11.3.24
00:21
Футурис, Растителна роботика
11.3.24
00:27
Футурис
Како да се создаде поголем биодиверзитет од пченкарните култури?
11.3.24
21:21
Футурис, Роботи спасувачи
11.3.24
21:24
Футурис, Јас и мојот аватар
11.3.24
21:51
Футурис, Млечниот Пат
11.3.24
21:54
Футурис, Длабоко во почвата
12.3.24
00:21
Футурис
Како робот во длабочините може да донесе светлина
12.3.24
00:27
Футурис
Егзоскелетите им помагаат на пациентите да станат подвижни
12.3.24
21:21
Футурис, Прозорец на енергијата
12.3.24
21:24
Футурис, Електроника за носење
12.3.24
21:51
Футурис
Азот субоксид, уште еден непријател на климата
12.3.24
21:54
Футурис, Паметна облека
13.3.24
00:21
Футурис, Соработка меѓу човек и робот
13.3.24
00:27
Футурис
Нова технологија ја потхранува прехранбената индустрија
13.3.24
21:21
Футурис, Огледало
13.3.24
21:24
Футурис, Роботи и постари
13.3.24
21:51
Футурис, Егзоскелети за помош на тело
13.3.24
21:54
Футурис, Рибници со вегатаријански риби
14.3.24
00:21
Футурис
Подводни камери: Следната генерација
14.3.24
00:27
Футурис
Лин-бродови: Промена на текот во бродарството
14.3.24
21:21
Футурис, Игра против дијабетес
14.3.24
21:24
Футурис, Бојадисување без отпад
14.3.24
21:51
Футурис, Часовникот на вулканите
14.3.24
21:54
Футурис, Роботи спасувачи
15.3.24
00:21
Футурис
Сончева енергија: Следната генерација
15.3.24
00:24
Футурис
Греењето кое се произведува во градовите влијае врз смртноста на луѓето
15.3.24
21:21
Футурис, Ништо за фрлање од еколошки отпад
15.3.24
21:24
Футурис, Богатство од отпад
15.3.24
21:51
Футурис, Чиста предност
15.3.24
21:57
Футурис, 3Д во воздух
15.3.24
23:48
Футурис, Глобално набљудување
16.3.24
00:21
Футурис
Пронаоѓање нови лекови за остеоартритис
16.3.24
00:24
Футурис
Европските истражувачки тимови наоѓаат нови начини да го мапираат морското дно.
16.3.24
21:21
Футурис, Точниот баланс
16.3.24
21:27
Футурис, Растителна роботика
16.3.24
21:51
Футурис, Соработка меѓу човек и робот
16.3.24
21:57
Футурис
Нова технологија ја потхранува прехранбената индустрија
17.3.24
00:21
Футурис
Решавање на загадувањето со микропластика во реките во Европа
17.3.24
00:27
Футурис
Производство на алумуниум: Што со 150 милиони тони отпад
17.3.24
21:21
Футурис
Подводни камери: Следната генерација
17.3.24
21:27
Футурис
Лин-бродови: Промена на текот во бродарството
17.3.24
21:51
Футурис
Сончева енергија: Следната генерација
17.3.24
21:57
Футурис
Греењето кое се произведува во градовите влијае врз смртноста на луѓето
18.3.24
00:21
Футурис, Јас и Марио: Роботи што се грижат
18.3.24
00:27
Футурис
Развој на следната генерација хибридни возила во Европа
18.3.24
21:21
Футурис
Пронаоѓање нови лекови за остеоартритис
18.3.24
21:27
Футурис
Европските истражувачки тимови наоѓаат нови начини да го мапираат морското дно.
18.3.24
21:51
Футурис
Решавање на загадувањето со микропластика во реките во Европа
18.3.24
21:54
Футурис
Производство на алумуниум: Што со 150 милиони тони отпад
19.3.24
00:21
Футурис
Дали бутанолот може да биде нашата нова алтернатива за фосилни горива?
19.3.24
00:27
Футурис, Авиони и материјални придобивки
19.3.24
21:21
Футурис, Јас и Марио: Роботи што се грижат
19.3.24
21:24
Футурис
Развој на следната генерација хибридни возила во Европа
19.3.24
21:51
Футурис
Дали бутанолот може да биде нашата нова алтернатива за фосилни горива?
19.3.24
21:57
Футурис, Авиони и материјални придобивки
19.3.24
23:45
Футурис, Авотпилотни коли по улиците
20.3.24
00:21
Футурис
Проверка на водата: Како рибниците да бидат поодржливи
20.3.24
00:27
Футурис
Дали индустрискиот отпад може да се ископува и рециклира на одржлив начин?
Препораки
 • Еxплозив

  image
  У краткој документарној форми приказују се четири тематски различите, личне приче које обраѓују по један изузетан догаѓај у животу главних актера, без обзира да...
 • Фрее Спиритс (2020)

  image
  Они су креативни, они су неустрашиви, они живе и стварају по свом. Бескопромисно, без задршке, посве отворено, и увијек унаточ или баш упркос очекивањима своје...
 • China Uncovered

  image
 • Врхунски дизајн: Нови Зеланд (2015)

  image
  Architect Chris Moller follows the progress of interesting and ambitious house building projects, speaking with the owners and tracking the ups and downs of the...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.